2009/11/23

ソウル経由イスタンブール行き Flight to Istanbul via Seoul


今回の旅はギリシャメイン。
大韓航空のソウル経由イスタンブール行きをチョイスしました。
ソウルもイスタンブールも見れちゃうし、札幌から直接海外に飛べるのがうれしいところ。

機内食にはビビンバがでました。チューブ入りコチュジャン付き。
韓国人は何を食べるにもキムチを欠かさないといいますが、
さすがににおいがきついからか、機内食にはでてきませんでした。
帰りの便でグラタンが出たのですが、「コチュジャン要りますか?」と聞かれ、
「え?何に使うの?」と思いながらももらってみました。
隣の席の韓国人を盗み見てみると、そう、グラタンにコチュジャンを投入したんです。
さ、さすが。
自分も試してみましたが、ホワイトソースのくどさが消える感じで結構いけるかもしれません。
興味ある方、一度お試しを。


I travelled mainly in Greece this time.
I chose the Korean Air flight to Istanbul via Seoul, because it gave me a chance to visit both cites and so I could fly directly from Sapporo.

They served bibimbap for a in-flight meal, with a tube of gochujang, Korean hot pepper paste.
I hear Korean people never miss kimchi, Korean hot pickles for any meals, but they didn't serve it for in-flight meals, maybe because of the smell.
On my way back, they served a gratin and asked if I needed gochujang.
I didn't understand what I needed it for, but I got it just in case.
I stole a glance at the Korean passenger next to me, then found she put the gochujang in the gratin.
Oh, that's Korean style...
I tried that, the hot taste offset the heavy white sauce, it was tasty.
Why don't you try it as well?

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