2010/08/20

サルラの市場とフォアグラ Sarlat market and foie gras

市場が大好きな私。フランス南西部のペリゴール地方のサルラという街で毎週土曜にマーケットが開かれるということで見学に行きました。サルラは中世、ルネッサンス、17世紀の雰囲気が色濃く残っている街。まるで中世のフランスを街を歩いているような気分になれます。

We visited Sarlat market, which is held every Saturday, in the Perigord region of southwest France. Sarlat is a town where the essence of the medieval, Renaissance and 17th-century periods remains strongly in evidence. I felt as if I was walking in a medieval period.


サルラはトリュフ、フォアグラなどの名産地として知られるペリゴールの中心地でもあります。高級食材で名高いフォアグラは日本で一度だけ食べたことがあって(もちろん会社のお金で)、正直「脂っこくてあまりおいしくない」と思っていた私。新鮮なフォアグラをこの中世の街で食べました。おいしかったです。盛り付けもきれい。さすがフランス。サルラは①街並み②マーケット③フォアグラで本当に満足できる街だと思います。

Sarlat is in the heart of the Perigord, which is famous for foie gras and truffles. I have eaten foie gras, a prized foodstuff, in Japan once, of course at my company's expense and thought it was greasy and not so nice in fact. I had fresh foie gras there, in the medieval town. It was delicious and beautifully arranged. Just like French cuisine. I think Sarlat is worth visiting because of the old buildings, market and foie gras.

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