2011/12/26

クリスマスダック Christmas roast duck

今年のクリスマスは家に旦那のお母さんが来て、3人で過ごしました。クリスマスディナー(イギリスでは25日の昼ごはん)には、ターキー(七面鳥)丸焼きだと大きすぎるので、旦那が奮発してダック(鴨)を買ってきました。ダックの丸焼きなんて初めてです。鶏の丸焼きを作る時はいつもソーセージミートを中に詰めて焼くのですが、今回ダックにはオレンジを詰めました。1時間半オーブンで焼いてできあがり。ローストベジタブルと一緒にたっぷりのグレイビーソースをかけて食べました。ジューシーで美味しかったです。

My Mother-in-law came to our house and spent Christmas with us. For our Christmas dinner, which in the UK is normally lunch time on the 25th , a whole turkey would have been too big for the three of us, so my husband "splashed" out on a whole duck instead. It was the first time that I have roasted a whole duck at home. We normally have a sausage meat based stuffing when roasting a chicken. This time we stuffed orange inside the duck and roasted it for one and half hours. We ate the duck with roast vegetables and plenty of gravy sauce. It was juicy and tasty.

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